Зеленський попросив про розмову з Путіним, але відповіді не отримав

12:21, 12.04.2021
Зеленський попросив про розмову з Путіним, але відповіді не отримав

Путін не відреагував на пропозицію Зеленського

Президент України Володимир Зеленський запросив переговори з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення ескалації конфлікту на сході України, але поки не отримав відповіді.

 

Як інформує УМ, про це повідомила прессекретарка президента Юлія Мендель.

 

За її словами, Росія зосередила понад 40 тисяч військовослужбовців на східному кордоні України і понад 40 тисяч військовослужбовців — у Криму.

 

«В адміністрації президента, звичайно, робили запит на розмову з Володимиром Путіним. Ми поки не отримали відповіді і дуже сподіваємося, що це не відмова від діалогу», — сказала вона.

 

Водночас речник Путіна Дмитро Пєсков на щоденному брифінгу заявив, що за останні дні не було запитів від Зеленського про переговори з Путіним.

 

Мендель додала, що Зеленський відправиться в Париж для переговорів з приводу того, що Росія нарощує війська. Як підтвердив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен – Зеленський наступного тижня поїде на зустріч віч-на-віч із Макроном.

 

В Офісі президента також повідомили про плани організувати тристоронню розмову лідерів «нормандського формату» — Володимира Зеленського, Емманюеля Макрона та канцлера Німеччини Ангели Меркель. Наразі узгоджують графіки кожної зі сторін перемовин. Водночас в ОП зазначили, що Україна ще раніше ініціювала перемовини «нормандської четвірки» у повному складі, але Росія відмовилася.

 

Раніше неофіційно повідомлялося про відмову Путіна говорити про загибель 4 вояків ЗСУ під селищем Шуми.