Хомчак звітуватиме Раді у закритому режимі про загрозу РФ

11:34, 12.04.2021
Хомчак звітуватиме Раді у закритому режимі про загрозу РФ

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак звітуватиме у ВРУ

У вівторок, 13 квітня, українські парламентарі планують заслухати головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака щодо стягнення військ РФ до українських кордонів.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі ВРУ.

 

За словами нардепа від «Слуги народу» Євгенії Кравчук, Хомчак звітуватиме перед Радою у закритому режимі і без журналістів.

 

Нагадаємо, що РФ відмовилась пояснити причини збільшення військової присутності біля кордону з Україною за офіційним запитом українського МЗС.

 

Раніше ГУР Міноборони повідомило, що Росія завершує підготовку провокації українських військових на Донбасі і може розпочати наступ вглиб території України.

 

Військовослужбовці США нарахували не менше чотирьох тисяч російських військових у супроводі техніки, спішно підтягнутих до українських кордонів на додаток до вже існуючих сил. Через це Пентагон підвищив боєготовність Європейського командування армії США до максимально можливого рівня.

 

6 квітня Збройні сили України оголосили про проведення в південних прикордонних районах країни зборів підрозділів територіальної оборони. У межах позапланових зборів територіальної оборони, на Херсонщині формуються 8 підрозділів із загальною чисельністю понад 4 тисяч військовослужбовців.

 

Якщо РФ почне масштабну збройну агресію, Україні варто розраховувати тільки на свою армію, вважає генерал Забродський. Західні партнери і НАТО навряд будуть відправляти в Україну війська, проте зможуть допомогти нам розвідінформацією, поставками зброї, контролем повітряного і морського простору.