Росію попередили про «ціну і наслідки» нової агресії проти України

09:39, 12.04.2021
Росію попередили про «ціну і наслідки» нової агресії проти України

Державний секретар США Ентоні Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія зіткнеться з «ціною та наслідками» у разі посилення агресії проти України.

 

Як інформує УМ, про це він сказав у неділю, 11 квітня, в інтерв'ю каналу NBC.

 

«Я повинен сказати, що у мене реальна стурбованість щодо російських дій на кордонах з Україною. На цих кордонах зараз зібрано більше російських військ, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія вперше вторглася», - заявив Держсекретар США.

 

За його словами, США перебувають «у дуже тісному контакті» з союзниками і партнерами в Європі, і всі вони «поділяють нашу стурбованість».

 

Блінкен нагадав Росії про «ціну і наслідки», які вона заплатить у випадку загострення агресії в Україні.

 

«Президент Байден дуже чітко висловлювався: якщо Росія поводитиметься необдумано чи агресивно, буде ціна, будуть наслідки. Він також є чітким щодо пропозиції, коли мова йде про Росію, що у сферах, які становлять спільний інтерес, ми повинні працювати разом, наприклад, щодо контролю над озброєнням… Тож питання у тому, чи збирається Росія далі продовжувати діяти агресивно та необдумано? Якщо так, президент був чітким: буде ціна, і будуть наслідки», - сказав Блінкен.

 

За даними західних агенцій, Блінкен цього тижня відвідає Брюссель для обговорення дій Росії, спрямованих проти України.

 

На тлі напруженості навколо України Туреччина заявила в минулу п'ятницю, що США направлять в Чорне море два військові кораблі з 14 по 15 квітня.