Арестович: на окупованому Донбасі утримуються майже 300 українців

16:23, 11.04.2021
Арестович: на окупованому  Донбасі  утримуються майже 300 українців

Олексій Арестович: на окупованому Донбасі діють справжні катівні наших людей

На окупованій частині сходу України бойовики зараз незаконно утримують до 300 осіб.

 

За інформацією УМ, про це заявив спікер Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, радник з інформаційної політики голови української делегації у ТКГ Олексій Арестович у радіоефірі.

 

Як повідомив  Арестович, перемовини з окупантами про обмін полоненими стоять на місці.

 

«Гуманітарна група постійно розмовляє на цю тему.  Поки перспективи марні. Тому що також прив’язані  до політичних питань. ... Ми постійно пропонуємо, надаємо щомісяця наші списки, але…», –  розповів  про затягування окупантами  обміну полоненими Арестович.

 

Спікер уточнив, що йдеться про близько 300 чоловік, утримуваних у різних локаціях.

 

«Є частина людей, які утримуються в їх (незаконних збройних угруповань),  «пенітенціарній системі», є такі, які утримуються в таких тюрмах, як «Ізоляція». Тобто фактично в нелегальній тюрмі. Ті хоч якусь подобу мають. Вони також нелегітимні, нелегальні, але мають подобу сталого виправного закладу. А це ж просто катівня – «Ізоляція», – розповів Арестович.

 

Щодо неточності цифри утрмувних бойовиками людей представника ТКГ сказав: 

 

«Там треба все уточнювати. 260-240 осіб, як кажуть, за різними даними. Як рахувати? …Є  інші цифри. Тобто ще питання, як їх встановлювати. Є частина осіб і дуже велика, яка була захоплена на Донбасі, а зараз ми підозрюємо, що вони знаходяться в Російській Федерації. Це дуже складна ситуація».