Люди їздять і гуляють: Кличко ініціює загальнонаціональний локдаун

13:37, 09.04.2021
Люди їздять і гуляють: Кличко ініціює загальнонаціональний локдаун

Транспорт можуть повністю зупинити під час загальнонаціонального локдауну.

Мер Києва Віталій Кличко закликає уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, із цією пропозицією Кличко звернувся до Кабміну під час брифінгу в п’ятницю.

 

«Я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну. Пересування між регіонами країни повинно бути обмежено, з контролем за дотриманням суворих правил», - сказав міський голова столиці.

 

Кличко нагадав, що Україна сьогодні знаходиться в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19.

 

«Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли 392 хворих, і це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу. І скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні, інакше, й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа», - наголосив мер.

 

За його словами, наразі відбувається «безконтрольне розповсюдження вірусу і його міграція країною». Адже багато людей не дотримуються протиепідемічних правил в умовах суворих обмежень.

 

«У нас усі хочуть їздити в громадському транспорті; працювати в офісах, а не дистанційно; гуляти натовпами без масок; влаштовувати вечірки; їздити гуляти в інші міста», - підкреслив Кличко.

 

На його думку, українці поводяться так, ніби вірус злякається і втече, але цього не станеться. Він закликав "посидіти вдома зараз, щоб на Великдень зустрітися з рідними і друзями".

 

Кличко додав, що зранку спілкувався телефоном з головними лікарями кількох столичних медичних закладів.

 

«Медикаментів і засобів захисту скрізь вистачає. Але там заповненість ліжок на 100%, в інших лікарнях - на 110%. Там закінчуються місця з киснем. Лікарі виснажені», - наголосив він.

 

Нагадаємо, що в Україні за минулу добу, 8 квітня, зареєстрували 19 676 нових випадків COVID-19. Померли 419 людей.

 

З них - у столиці підтвердили коронавірус у 1864 киян, 48 людей померли.