Янукович хоче брати онлайн-участь у суді щодо анексії Криму

12:33, 09.04.2021
Янукович  хоче  брати онлайн-участь у суді  щодо  анексії Криму

Віктор Янукович: пацани, я ні в чому не винен!

Президент - утікач Віктор Янукович, котрий засуджений за державну зраду,   має намір  брати участь у судовому процесі з розгляду касаційної скарги на рішення Оболонського районного суду Києва та Київського апеляційного суду про анексію Криму в Верховному суді України. 

 

Як повідомляє УМ, про цеукраїнські ЗМІ  поінформував  адвокат Януковича Віталій Сердюк.

 

За його словами, без виступу Януковича засідання Верховного суду не можна вважати  «відкритим і чесним».

 

«Перш за все, має бути дане слово самому четвертому президенту України. Лише тоді цей процес зможе вважатися законним, неупередженим і не порушуватиме право особи на захист, гарантоване як Конституцією України, так і ратифікованими нею міжнародними конвенціями», – повідомив адвокат Януковича.

 

Нагадаємо, 19 березня РНБО України запровадив санкції проти Януковича за «сприяння зміцненню окупаційного режиму в Криму і на Донбасі».

 

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві в плануванні, підготовці, розв'язанні і веденні агресивної війни й засудив його до 13 років ув'язнення.

 

Водночас суд не вважає експрезидента винним у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

 

Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років в'язниці.

 

2 жовтня 2020 року Київський апеляційний суд залишив чинним вирок Оболонського райсуду Києва.

 

За даними Генпрокуратури України, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених статтями «державна зрада», «пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України», і «пособництво у веденні агресивної війни».

 

Віктор Янукович винним себе не вважає.