В ОРДЛО на місці загибелі дитини побували спостерігачі ОБСЄ

11:59, 09.04.2021
В ОРДЛО на місці загибелі дитини побували спостерігачі ОБСЄ

Донбас: самотній плюшевий ведмедик дітей війни

Спостерігачі  Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ побували в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні території для з'ясування обставин загибелі 2 квітня п'ятирічного хлопчика.

 

За інформацією УМ, про це йдеться у звіті ОБСЄ.

 

Звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджує загибель п'ятирічної дитини від вибуху в непідконтрольному українському уряду населеному пункті Олександрівське.

 

Як сказано у звіті, на місці події спостерігачі ОБСЄ виявили вирву шириною 20 сантиметрів, яка, судячи з усього, з'явилася недавно.

 

«7 квітня в н. п. Єнакієве (непідконтрольний уряду; 41 км на північний схід від Донецька) батьки хлопчика (чоловік і жінка, 30-39 років) показали спостерігачам медичне свідоцтво, в якому зазначено, що хлопчик помер 2 квітня від вибухової травми і численних осколкових поранень», - йдеться в звіті.

 

Також спостерігачі зафіксували численні отвори (шириною від двох міліметрів до семи сантиметрів) на воротах, сараї, в металевих баках для води, в дерев'яному паркані навколо саду, на стінах будинку і на вхідних металевих дверях.

 

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі,  жертвами мін і вибухівок на території Донецької та Луганської областей України стали щонайменше 42 дитини.