На Донеччині поранено захисника України під час обстрілу

07:32, 08.04.2021
На Донеччині поранено захисника України під час обстрілу

На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь. (Фото ОТУ «Схід»)

Український військовий отримав осколкове поранення під час ворожого мінометного обстрілу позицій ООС на Донеччині в середу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Оперативно-тактичне угруповання "Схід" у Facebook  в ніч на четвер.

 

Зазначається, що по позиціях ЗСУ російські найманці гатили із мінометів. Пораненому воїну надали першу допомогу та оперативно направили до лікувального закладу.

 

На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь.

 

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомили представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

 

Зауважимо, що саме цього дня екстрено зібралась на онлайн-зустріч Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі. Темою засідання стало повернення до дотримання режиму припинення вогню і відповідних домовленостей між сторонами ТКГ від 22 липня 2020 року.

 

За словами спікера української делегації у ТКГ Олексія Арестовича, сторони підтвердили прихильність до дотримання режиму "тиші", проте документально так і не зафіксували цю позицію через Росію та представників ОРДЛО, які чіплялися до окремих слів тексту, запропонованого послом ОБСЄ з питань безпеки Чевіком.

 

Нагадаємо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Об'єднані сили ледь не щодня зазнають втрат через обстріли бойовиків та підриви на мінах.

 

Як повідомляла «УМ», навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз загинув від кулі ворожого снайпера під час обстрілу позицій ООС поблизу селища Спартак 5 квітня.

 

Того ж дня молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня.