Кулеба: Україна відкриває вогонь виключно у випадку загрози

11:49, 07.04.2021
Кулеба: Україна  відкриває вогонь  виключно  у випадку загрози

Дмитро Кулеба: українські військові змушені відкривати вогонь у разі загрози

Міністр закордонних справ  України Дмитро Кулеба заявив, що наша держава ніколи не хотіла й не хоче війни. Однак, українські військові змушені  відкривати вогонь у разі загрози.

 

Як інформує «УМ», про це Кулеба заявив в інтерв'ю Liberation.

 

Він зазначив, що Україна не прагне до ескалації конфлікту на Донбасі і схильна до  політичного та  дипломатичного  вирішення ситуації.

 

"Ми будемо відкривати вогонь лише в тому випадку, якщо є загроза нашим військам на землі, або якщо вони будуть атаковані", - прокоментував  Кулеба французьким журналістам.

 

За словами міністра, режим припинення вогню на Донбасі працював до грудня, але потім в  Кремлі щось перемкнуло.

 

"Що стосується нас, то ніякого підкріплення з метою переходу в наступ ми не здійснюємо, крім звичайних військових ротацій. Але якщо один з наших убитий, ми маємо право захищатися", - додав він.

 

Кулеба вважає, що загострення ситуації на Донбасі - це послання Україні, щоб налякати український уряд і зробити більш гнучким у переговорах.

 

"Росіяни використовують цю ескалацію, щоб зміцнити свої позиції в нормандському форматі. Потім це послання для західних країн в цілому, відповідь на санкції, вжиті проти Москви за звернення з Олексієм Навальним. Послання таке: що б ви не робили, ми робимо те, що хочемо. Таким чином, події виходить далеко за межі України", - зазначив Дмитро Кулеба.