Мендель збурила активну громадськість заявами про «українську російську мову»

10:24, 07.04.2021
Мендель збурила активну громадськість заявами про «українську російську мову»

Президент Володимир Зеленський та його носій антикрилатих висловів, прессекретарка Юлія Мендель

Прессекретарка президента України Юлія Мендель, коментуючи питання про українську мову, що не входить у сферу її діяльності, вкотре підтвердила свою непрофесійність.

 

Як інформує УМ, про це заявив у телеефірі ветеран війни з Росією, депутат Київської міськради  фракції «Європейська солідарність»  Олександр Погребиський.  

 

Він зазначив, що пані Мендель вчергове показала своє місце.

 

«Людина, яка не є політиком. Людина, яка не розбирається в політичних процесах, а тим паче, в процесах, що відбуваються в Україні вже 7 рік. Під час війни. Під час інформаційної війни, вона  вкотре  підтверджує свою непрофесійність», - обурюється  Погребиський.

 

Нагадаємо, прессекретар Зеленського Юлія Мендель сказала в ефірі програми «Погляд з Банкової» на каналі «ДОМ», що «українська російська мова» є частиною культурного розмаїття України.

 

Вона навела приклад англійської мови, яку використовують в різних країнах, на всіх континентах, але Велика Британія не вважає англійську виключно своєю.

 

“Так і Росія не є монополістом на російську мову, і нам пора давно самим демонополізувати цю російську, і сказати голосно, що в Україні є українська російська мова”, — сказала вона, викликавши цим висловлюванням чималий подив у суспільстві.

 

Раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив про чергову атаку на закон про державну мову і розкритикував заяву Мендель.