Військових Держспецзв’язку звільнили за стрілянину в поїзді №126

18:23, 06.04.2021
Військових Держспецзв’язку звільнили за стрілянину в поїзді №126

Слідчі дії в купе офіцерів Держспецзв'язку після їхнього затримання.

Військовими, які влаштували стрілянину, а потім закрилися в купе потягу № 126 сполученням «Костянтинівка – Київ» і погрожували вогнем на враження бійцям спецпідрозділу КОРД, виявилися офіцери Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку.

 

Наразі стрільців звільнили із займаних посад.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації у Facebook  у вівторок.

 

Зазначається, що 6 квітня співробітники Національної поліції затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку під час виконання міжміського залізничного фельд’єгерського маршруту Київ – Краматорськ - Київ за підозрою у скоєнні злочинів у хуліганстві та погрозі правоохоронцям.

 

Затримали військових на території залізничної станції Красноград Харківської області.

 

У Держспецзв’язку запевнили, що вся кореспонденція є в наявності, її цілісність збережено, вона доставляється за маршрутом адресатам.

 

Також повідомляється, що наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнили з посад шляхом зарахування у розпорядження (людина не має чіткої посади і, відповідно до обов'язків, перебуває в розпорядженні якогось керівника – Ред). Щодо цього факту  проводиться службове розслідування.

 

Вказано, що на цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області.

 

Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку.

 

Як повідомляла «УМ», у вагоні поїзда №126 сполученням Костянтинівка – Київ двоє військових почали стріляти з табельної зброї.

 

До операції залучили спецпризначенців КОРД, які штурмували купе і затримали озброєних чоловіків на станції Красноград, що на Харківщині. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.