Викрадачі судді Чауса вимог не висували й не виходили на зв'язок

11:38, 05.04.2021
Викрадачі судді Чауса вимог не висували й не виходили на зв'язок

Одіозний суддя Микола Чаус

Ніякої інформації про суддю Миколу Чауса, викраденого 3 квітня у Кишиневі, наразі немає.

 

Як інформує УМ, про це 5 квітня УНН розповів адвокат Ростислав Кравець.

 

«Слідчі в Молдові самі шоковані тим, що сталося, тому що у них не те щоб часто відбувається подібне, у них такого взагалі не було. На зв’язок ніхто не виходив, причини того, що сталося невідомі, взагалі незрозуміло кому це потрібно. Ситауція незрозуміла. За словами очевидців, у викраденні Чауса брало участь п’ять-шість осіб, це більше схоже на роботу спецслужб», — заявив адвокат.

 

Крім того, адвокат підтвердив інформацію про те, що охоронець Чауса повернувся додому побитим.

 

Нагадаємо: 3 квітня з’явилася іфнормація про викрадення колишнього судді Миколи Чауса. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив адвокат Ростислав Кравець, посилаючись на слова його дружини. Він зазначив, що в той же день правоохоронні органи Молдови почали розслідування.

 

Додамо, що скандальний колишній суддя Микола Чаус ще з 2016 року переховується у Кишиневі, однак Молдова відмовила йому в наданні притулку. Дане рішення 3 березня 2021 року прийняла Колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Вищої судової палати Молдови.

 

Як вже повідомляла УМ, Україна вимагає екстрадіі одіозного судді Чауса.

 

Чауса звинувачують в отриманні хабара в 150 тис. доларів. Чаус зберігав гроші в трилітрових банках, захованих на городі. У 2016 році суддя був оголошений в міжнародний розшук.