Військовий-контрактник застрелився у «Десні»

17:11, 03.04.2021
Військовий-контрактник застрелився у «Десні»

Причини трагедії у навчальному центрі - з’ясовуються.

Військовослужбовець контрактної служби перед заняттям вистрелив собі у голову у Навчальному центрі "Десна" на Чернігівщині у п'ятницю, 2 квітня.

 

Офіційно про трагедію повідомили лише через добу на прохання родичів загиблого бійця. 

 

Як інформує УМ, про це повідомили у Фейсбуці в Навчальному центрі «Десна» ім. князя Ярослава Мудрого в суботу.

 

Постріл військовослужбовець здійснив до початку занять з автомату АК-47, хоча на той момент боєприпаси на заняття ще не були привезені. Тож швидше за все, патрон для пострілу у нього був із собою. Попередня перевірка боєприпасів та гільзи з місця подї показала, що набої цієї серії на заняттях не видавалися.

 

«Військовослужбовець 1996 року народження в підрозділі характеризувався як тихий, спокійний одинак, не конфліктиний.  Варто зазначити, що куля для фатального пострілу була в нього із собою. Попередня перевірка боєприпасів та гільзи з місця подї показала, що набої цієї серії на заняттях не видавалися.

 

Причина такого вчинку - не відома. Наразі працює слідча група Козелецького райвідділку Національної поліції України в Черніговській області», - зазначено у повідомлені Центру.

 

Додамо, що військовослужбовець прибув до центру місяць тому, родом він зі Слов'янська. Кредитів у військового не було, конфліктів у колективі також, як і в особистому житті.

 

Що стало причиною самогубства наразі з’ясовують поліцейські. У навчальному центрі проводиться внутрішнє службове розслідування.