Танкові навчання пройшли на Луганщині в районі ООС

17:12, 01.04.2021
Танкові навчання пройшли на Луганщині в районі ООС

Українські танкові підрозділи - грізна сила

На Луганщині, у перший день квітня, відбулися навчання танкових резервів у механізованій бригаді ім. князя Романа Великого.

 

Як інформує УМ, про це звітували в пресслужбі Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбук. За легендою навчань, ворог прорвав оборону, а піхотинці змушені були відступити. Танкісти по тривозі, отримали наказ здійснити марш в район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм, панцирники визначили головні сили противника та змусили його виявити себе.  Коли противник викрив себе, в бій вступили основні сили танкового резерву.

 

 Умовний ворог не здавався й здійснював ураження артилерією. Танкісти, щоразу отримуючи нові команди про зміну обстановки, в умовах бою блискавично відреагували – відійшли, аби знайти слабке місце в обороні ворога, і повернути втрачені позиції. Для безпечного відходу танкісти застосували димову завісу, щоб ввести в оману противника, замаскували свої дії. Як результат, танковий підрозділ, здійснивши перегрупування, контратакував ворога з іншого флангу, де наступ був найменш очікуваний.

 

Поки тривав бій, від удару з неба танкістів прикривали зенітники, адже загрози слід очікувати не тільки з землі, а й з повітря.

 

У пресслужбі нагадали, що танкові підрозділи у відповідності до Мінських домовленостей відведені від лінії зіткнення та участі в бойових діях не беруть вже тривалий час.

 

Танкісти бригади, які тричі ставали кращим танковим підрозділом України і двічі захищали честь України на міжнародних танкових змаганнях, вдосконалювали на навчаннях 1 квітня майстерність у контрнаступі. 

 

Злагодженого потужного вогневого натиску українських сил ворог не витримав. І це – тільки частина контрнаступальних дій, кажуть танкісти. За умов реальних бойових дій на оборону повернутих під час бою позицій стануть й інші підрозділи бригади.