«Бідна» Штепа: знову під домашній арешт

16:38, 01.04.2021
«Бідна» Штепа: знову під домашній арешт

До Нелі Штепи у правосуддя серйозні претензії

Запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту обрано вдруге за рік ексголові Слов'янська – Нелі Штепі. Одіозну ексмершу звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України.

 

Як інформує УМ,  клопотання прокурора 1 квітня розглянув Орджонікідзевський районний суд Харкова.

 

Адвокат обвинуваченої Олександр Шадрін заявив, що його підопічна, згідно рішення суду, має перебувати вдома з 22:00 до 5:00 та носити електронний браслет до 29 травня.

 

Чергове засідання у справі призначили на 8 квітня: на ньому мають допитувати свідків.

 

Нагадаємо, що Нелю Штепу затримали ще влипні 2014 року під час звільнення від бойовиків Слов’янська. Тоді Штепу взяли під варту, а у 2017 відпустили, призначивши цілодобовий домашній арешт з використанням електронного браслету. Коли у січні 2018 році він сплив, запобіжного заходу не обирали. За цей час у справі ексмера Слов’янська п'ять разів змінювали колегію судів та самі суди.

 

У січні 2021 року Орджонікідзевський районний суд Харкова вперше за три роки обрав Штепі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

 

Запобіжний захід мали продовжити, але засідання не відбулося через відсутність обвинуваченої. Термін запобіжного заходу сплив.

 

За версією слідства, міська очільниця не звернулася по допомогу до силовиків і сприяла захопленню міста підтримуваними Росією бойовиками. Штепа провини не визнає.