У Надвірній на Прикарпатті приміщення ОВК № 87 оточили спецпризначенці

14:59, 01.04.2021
У Надвірній на Прикарпатті приміщення ОВК № 87 оточили спецпризначенці

На довиборах у Надвірній - гаряче. (Фото руху Чесно)

Спецпризначенці оточили приміщення окружної виборчої комісії  № 87 у Надвірній Івано-Франківської області в четвер, 1 квітня. 

 

Як повідомляє УМ з посиланням на рух "Чесно", біля 6 ранку у приміщення зайшли «специ».

 

З Будинку культури вони вивели всіх, хто не має відношення до виборчого процесу: у приміщенні залишилися лише члени дільничної виборчої комісії (в цей час членів ОВК не було). Варто зауважити, що засідання, за законом, безперервне, але члени ОВК його перервали..

 

А біля 11 год – спецпризначенці почали оточувати вже приміщення ОВК. Крім того, будівлю було оточили ще й автівками. Лише об 11:30  год прибули члени ОВК і розпочали роботу.

 

Зауважимо, що в приміщенні були мішки з документацією, яку здали члени ДВК і залишали на ніч в приміщенні Будинку культури. Сьогодні, за словами членів ОВК, положення мішків змінилося.

 

Додамо, що один із членів дільничної виборчої комісії заявив, що була спроба проникнення на ДВК, щоб викрасти печатку з сейфа. Однак вона не вдалася, адже завадила поліція.

 

Водночас в СБУ так пояснили ситуацію з оточенням будівлі ОВК: 
 
"Впродовж останньої доби до правоохоронних органів надійшло 4 повідомлення про замінування та 3 повідомлення про захоплення заручників на об'єктах 87 ОВО. Усі ці повідомлення були перевірені та виявилися неправдивими. За  фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу життю і безпеці громадян буде відкрито кримінальне провадження. Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО. У зв'язку з цим, СБУ прийнято рішення разом з органами Національної поліції взяти під охорону об'єкти 87 ОВО".
 

Нагадаємо, що довибори у Верховну Раду на 87-му окрузі призначили після того, як склав повноваження нардеп від “Слуги народу” Зіновій Андрійович (після обрання на місцевих виборах міським головою Надвірної).

 

Як повідомляла УМ,  на думкуодного з кандидатів  Василя Вірастюка,  перерахунок не вигідний його опонентам.