Мобільний госпіталь для COVID-хворих розгорнуть у Славуті

15:11, 31.03.2021
Мобільний госпіталь для COVID-хворих розгорнуть у Славуті

Мобільний госпіталь планують встановити до кінця тижня, орієнтовно 2-3 березня.

Мобільний госпіталь для прийому хворих з коронавірусною інфекцією. Він буде розташований у Славуті Хмельницької області за дорученням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Суспільне.

 

Уряд планує встановити мобільний шпиталь на території Славутської міської лікарні, заявив міський голова міста Василь Сидор.

 

Він пояснив, що це буде автономний госпіталь на 120 місць, а до ліжок буде підведений кисень і встановлено спеціальне обладнання для надання медичної допомоги COVID-пацієнтів.

 

"Облаштування здійснюватиме ДСНС України спільно з органами місцевого самоврядування Славутської міської територіальної громади. На розгортання госпіталю кошти виділяються з державного бюджету", - пояснив Сидор.

 

Мобільний госпіталь планують встановити до кінця тижня, орієнтовно 2-3 березня.

 

Міський голова також зазначив, що ще є місця для хворих на коронавірус у стаціонарних закладах охорони здоров'я. У місті також не має проблем з кисневим забезпеченням, адже уряд додатково закупив кисневі концентратори.


"Розгортання госпіталю – це так би сказати перестраховка. Славутські лікарні наразі заповнені на 70-75 відсотків", – додав він.

 

Як повідомляла УМ, мобільний госпіталь розгорнули на Прикарпатті у лютому 2021 року. Він складається з декількох модулів та має 120 ліжкомісць, а також укомплектований необхідним медичним обладнання.