Кримські окупанти подають в суд за «зневоднення»

17:02, 28.03.2021
Кримські окупанти подають в суд за «зневоднення»

Північно-Кримський канал вже давно всох

Не інакше, як нахабством, і не назвати заяву «голови кримського парламенту» Володимира Константинова у якій він погрожує, що троє громадян України отримають позов через припинення постачання води до Криму по Північно-Кримському каналу.

 

Як повідомляє УМ, чиновник-колаборант  сказав, що позов буде поданий трьом громадянам України, які неодноразово, в тому числі в ЗМІ, заявляли про свою причетність до організації водної блокади, яка повинна кваліфікуватися не інакше, як спроба геноциду і фізичного знищення людей.

 

До «списку Константинова» входять екснардеп України Андрій Сенченко, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і чинний депутату Верховної Ради Мустафа Джемілєв.

 

Новоспечений російський чиновник вважає, що відповідальність за ситуацію з водою на півострові несе як попереднє, так і нинішнє керівництво України.

 

А ось на думку провладних українських чиновників, після окупації Криму всю відповідальність за те, що відбувається на півострові понесе саме – Росія.

 

Нагадаємо, що раніше Європейський суд з прав людини повідомив про готовність частково розглянути по суті позов України проти Росії по Криму. Суд погодився розглянути звинувачення України, обґрунтувавши це тим, що було отримано «достатньо доказів» здійснення Росією «ефективного контролю над Кримом» з 27 лютого 2014 року.