У центр Мінська стягнули спецтехніку і затримують протестантів

15:58, 27.03.2021
У центр Мінська стягнули спецтехніку і затримують протестантів

У Мінську акція опозиції супроводжується затриманнями.

Сьогодні, 27 березня, у Білоусі до центру столиці силовики стягнули  спецтехніку через плани опозиції провести в суботу масову протестну акцію. Наразі йде затримання активістів.

 

Про це, за інформаціє УМ, повідомляє  портал TUT.by в Telegram.

 

«Зранку у Мінську з'явилася спецтехніка, в різних районах столиці помічають БЧБ-прапори, люди без розпізнавальних знаків продовжують боротьбу з символікою», - йдеться в повідомленні.

 

Найбільше  скупчення техніки помічено біля Палацу незалежності - резиденції Олександра Лукашенка. Також  там чимало водометів, загороджувальних машин.

 

У Telegram– каналі повідомляється, що люди без розпізнавальних знаків знищують червоно-білу символіку, що з’явилась тут напередодні.

 

В очікуванні акції протесту почалися затримання.  «Підійшли, заламали і повели в автозак через дорогу», - передає TUT.by слова очевидців.

 

Про затримання також повідомляє і Telegram-канал «Радыё Свабода».

 

Як відомо, 25 березня, у Білорусі відзначали неофіційне свято День Волі. Опозиція також закликала активістів вийти на вулиці Мінська 27 березня.

 

Нагадаємо, на цьому тижні країни Балтії впровадили санкції проти 118 білоруських чиновників і силовиків. Їм заборонено в'їзд до Литви, Латвії та Естонії.