Володимир Бугров обраний ректором університету Шевченка

21:12, 24.03.2021
Володимир Бугров обраний ректором університету Шевченка

Під час виборів ректора КНУ імені Шевченка (Фото з ФБ-сторінки КНУ)

Новим ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка обраний проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров.

 

Як повідомляє Україна молода, таким є результат виборів ректора, які відбулися у середу.

 

Дані виборчої комісії оприлюднили на сайті університету, а також на сторінках студентського парламенту КНУ в соцмережах.

 

«Володимир Бугров переміг на виборах ректора університету. За нього проголосували 1 944 виборці – це 74,31% від загальної явки», – повідомили представники комісії.

 

За їхніми даними, за другого кандидата, професора кафедри фінансів КНУ Олександра Рожка, проголосували 535 виборців, що становить 20,45% від загальної явки.

 

Загальна явка виборців 2 616 осіб, тобто 63,2% від заявленої кількості (4 139 особи).

 

Згідно з законом, повноваження ректора передаються близько місяця.

 

Нагадаємо, перші вибори ректора КНУ імені Тараса Шевченка відбулися 25 листопада 2020 року.

 

У першому турі жоден із десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. У другий тур 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та директор науково-навчального інституту “Інституту геології” КНУ Сергій Вижва. Оскільки жоден із цих кандидатів не набрав понад 50%, було вирішено провести нові вибори.

 

Тоді ж стало відомо, що один з кандидатів – ексспікер Верховної Ради Володимир Литвин набрав лише 4% голосів.

 

Литвин звинувачував РНБО у втручанні у виборчий процес КНУ імені Тараса Шевченка, оскільки йому закидали причетність до ратифікації Харківських угод.