Локдаун у Києві: на потяги не будуть обмежувати висадку і посадку

15:58, 23.03.2021
Локдаун у Києві: на потяги не будуть обмежувати висадку і посадку

У столиці з 20 березня до 9 квітня триватиме локдаун.

 "Укрзалізниця" не обмежуватиме висадку та посадку в Києві. При цьому у столиці з 20 березня до 9 квітня триватиме локдаун.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє прес-служба УЗ.



"Згідно з протоколами рішень позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, не встановлено спеціальних обмежень на висадку та посадку пасажирів у Києві та Київській області, а також у Сумській та Одеській областях", - підкреслюють у компанії.

 

Це означає, що перелік областей, у яких діють обмеження для пасажирів залізниці, залишається незмінним: Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська та Закарпатська.

 

"Продаж білетів у цих напрямках, а також посадка-висадка будуть дозволені, щойно епідеміологічна ситуація дозволить МОЗ виключити регіони з переліку "червоних зон", - сказано у повідомленні.

 

Зазначається, що зараз УЗ разом із місцевими ОДА, Міністерством інфраструктури та Міністерством охорони здоров'я готує подання на призначення спеціальних рейсів до вказаних регіонів.

 

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що "Укрзалізниця" автоматично не заборонятиме висадку та посадку пасажирів у Києві, який потрапив до "червоної зони". Рішення мала ухвалити комісія до кінця дня 22 березня.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з "червоним" рівень епідеміологічної небезпеки. Тепер обмеження щодо роботи громадського транспорту буде встановлювати місцева влада.

 

Усі жителі червоної зони на території України зобов'язані носити захисні маски на територіях загального користування.