Уряд змінив правила роботи громадського транспорту у червоній зоні

14:29, 22.03.2021
Уряд змінив правила роботи громадського транспорту у червоній зоні

В Україні змінили правила щодо курсування громадського транспорту у червоній зоні карантину. Раніше регулярні і нерегулярні перевезення в "червоних" областях були повністю заборонені.

 

Як інформує УМ, про це у телеграм повідомив Вадислав Криклій.

 

Тепер місцева влада регіону, який опинився у червоній зоні, сама вирішуватиме: забороняти чи дозволяти перевезення.

 

Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно ухвалюватимуть рішення щодо карантинних обмежень.

 

За їх рішеннями заборонятимуть регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

 

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

 

Про те, що заборону курсування громадького транспорту у червоній зоні, потрібно переглянути, йшлося і раніше. У КМДА, наприклад, вимагали, коли приймуть рішення аби це рішення скасували через загрозу колапсу.

 

За рішенням регіональної комісії, в області можна буде повністю спинити регулярні і нерегулярні перевезення. Втім є і короткий перелік перевезень, які дозволятимуть.

 

Перевезення, які дозволятимуться: транзитні; легковими автомобілями, де кількість пасажирів разом з водієм не більше 5-ти осіб (без урахування дітей до 14 років); службовим/орендованим авто підприємств і установ у межах кількості місць для сидіння і за погодженим з поліцією маршрутом руху; перевезення пасажирів авто у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

 

Як повідомляла УМ, МОЗ збільшило кількість «червоних» областей до семи