У Львові понад 340 медиків зголосились допомогти у боротьбі з ковідом

11:35, 22.03.2021
У Львові понад 340 медиків зголосились допомогти у боротьбі з ковідом

«Кількість людей із Covid-19, які потребують госпіталізації, збільшується.

За менш ніж два дні для роботи із хворими над коронавірус пацієнтами у Львові зголосилось понад 340 медиків. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, це медики – мешканці Львівщини та сусідніх областей, які працюють в інших сферах, але готові надавати допомогу у боротьбі із ковідом.

 

Як інформує УМ, 20 березня, Андрій Садовий оголосив набір медиків для боротьби із коронавірусом у Львові. За словами мера, через сильний наплив пацієнтів у міських лікарнях критично не вистачає лікарів. Менше ніж дві доби на допомогу львівським колегам зголосилось 343 медики з різною спеціалізацією.

 

«Кількість людей із Covid-19, які потребують госпіталізації, збільшується. Станом на суботу в Львівській області було госпіталізовано 338 хворих з коронавірусом, день перед тим — 224. Тобто ми прекрасно розуміємо, що якщо така динаміка продовжуватиметься, то нам треба запас лікарів. Тому ми звернулися до всіх, хто хоче долучитись до цієї справи. Станом на сьогодні 300 медиків зареєструвалось онлайн, ще 43 зателефонували на Гарячу лінію міста. Це і лікарі, які мають відповідну освіту, але працюють в іншій сфері, і люди з нашої та інших областей. Тобто ми вже маємо сформований хороший резерв», – повідомив Садовий в ранковому ефірі на радіо «Люкс FM».

 

За його словами, зараз відділи кадрів профільних лікарень, які займаються хворими на Covid-19, починають проводити співбесіди, обговорюють з лікарями умови праці.

 

Андрій Садовий також розповів, що буде із сімейними лікарями, які працювали у поліклініці на вул. Мазепи. Нагадаємо, у приміщенні поліклініки розгортають додаткові ліжка для хворих на ковід.

 

«Щодо сімейних лікарів, які звільнили приміщення для додаткових госпіталів, то ми маємо до них велику повагу, адже вони перші, до кого звертаються хворі, але треба розуміти, що коли така велика динаміка захворюваності, то нам банально потрібні місця для госпіталізації. Для цього нам необхідні приміщення наших поліклінік. Так, в приміщенні на вул. Мазепи вже проводять відповідні ремонтні роботи, і там планується розмістити близько 350 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Натомість ми домовилися з власником приватного нового приміщення, що є поруч з цією поліклінікою, що ми зробимо там сучасну амбулаторію сімейної медицини. Тобто сімейні лікарі отримають значно кращі умови для праці, ніж мали», – запевнив міський голова.

 

«Коли пандемія коронавірусу закінчиться, ми фактично будемо мати приміщення подвійного підпорядкування. Ми не знаємо, що нас чекає в майбутньому, але ми вже будемо мати багато запасних ліжок, обладнаних киснем», – додав Садовий.

 

Як повідомляє Львівська міськрада, у Львові готують додаткові ліжко-місця для хворих на коронавірус. В цьому допомогають студенти Університету безпеки життєдіяльності.

 

 

Відділення для хворих готують в одному з корпусів поліклініки на вулиці Мазепи та у 8-й лікарні на вулиці Навроцького. Про це повідомив перший заступник мера Львова Андрій Москаленко.

 

"Студенти Університету безпеки життєдіяльності зараз допомагають вивільняти корпус на вул. Мазепи, який ми погодили з поліклінікою під облаштування додаткових ліжко-місць. Сьогодні там розпочались підготовчі роботи, розпочали першу чергу облаштування додаткових ліжок", – сказав Маселко.

 

 

Загалом у поліклініці на вулиці Мазепи має з'явитись 150 ліжок для хворих на коронавірус.

 

Затвердити кількість і місце розташування госпіталів, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік, має міська комісія з надзвичайних ситуацій. На першому етапі планують облаштувати 366 місць: амбулаторне відділення, яке знаходиться у 8-й лікарні – 36 ліжок; 2-ге поліклінічне відділення на вулиці Мазепи – 150 ліжок;  4-та поліклініка на проспекті Червоної Калини – 60 ліжок; 2-га поліклініка на вулиці Симоненка – 70 ліжок; 10-та клінічна лікарня на вулиці Бой-Желенського – 50 ліжок.

 

На облаштування тимчасових COVID-приміщень міська влада виділила з бюджету 18 мільйонів гривень.


Станом на 21 березня у Львівській області зареєстрували 93 537 хворих на коронавірус. З них через ускладнення померли 2 482 осіб. На щастя, одужати вдалось 75 031 людині.
За минулу добу COVID-19 підтвердили в 1 117 осіб, із них у Львові – 685.

 

Як повідомляла УМ,, через спалах нової хвилі коронавірусу у Львові та області ввели локдаун з 19 до 29 березня.

 

Андрій Садовий планує «закрити» Львів через поширення коронавірусу