Прем'єр Словаччини погодився піти у відставку через закупку російської вакцини

09:11, 22.03.2021
Прем'єр Словаччини погодився піти у відставку через закупку російської вакцини

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович заявив, що готовий подати у відставку на тлі скандалу з закупівлею російської вакцини від коронавіруса. Матович вважає, що це може врятувати правлячу коаліцію і вирішить урядову кризу.

 

Як інформує УМ, про це пише DW.



За словами політика, "заради заспокоєння ситуації" також слід піти у відставку міністрам економіки та юстиції, які представляють дві партії - молодших партнерів по правлячій коаліції з партією Матовича "Звичайні люди і незалежні особи".

 

Раніше партнери по коаліції пригрозили покинути уряд в разі, якщо Матович не піде у відставку до 24 березня.

 

Нагадаємо, дві з чотирьох партій правлячої коаліції Словаччини в понеділок зажадали відставки прем'єр-міністра Ігоря Матовича після його рішення закупити російську вакцину.

 

Раніше глава уряду домовився про постачання російської вакцини в обхід партнерів по коаліції. Раніше з посади пішов міністр охорони здоров'я Словаччини Марек Крайчі. За його словами, дві партії зробили його відставку умовою того, щоб вони залишилися в коаліції.

 

Як повідомляла УМ, угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто отримав щеплення від коронавірусу російським «Супутником».