Шмигаля і Кличка закликали не закривати кінотеатри Києва

18:22, 20.03.2021
Шмигаля і Кличка закликали не закривати кінотеатри Києва

Карантин знищить українську кіноіндустрію?

До прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та голови КМДА Віталія Кличка з відкритим листом звернулись представники кінематографічної спільноти України. 

 

Вони просять виключити кінотеатри із переліку установ, яким на час карантинних обмежень заборонено працювати.

 

Як повідомляє УМ, відкритий лист представники кіноіндустрії оприлюднили у Фейсбуці на сторінці Української кіноакадемії.

 

Автори звернення до високопосадовців акцентують увагу на тому,  що жорсткі карантинні заходи суттєво поглибили економічну кризу в індустрії кінопрокату.

 

«Унаслідок кризи та локдаунів за останній рік ринок кінопрокату вже втратив 138 мільйонів доларів, багато кінотеатрів зачинилися, а ті, що працюють, не витримають жодного наступного удару, - йдеться у листі.- При цьому  обсяг кінотеатральних зборів у м. Києві становить майже 50% від зборів зі всієї країни. І у випадку зачинення кінотеатрів у Києві, кінотеатральний ринок не підніметься взагалі, оскільки далі настає півроку низького сезону».

 

Представники кіноіндустрії пропонують не встановлювати обмежень роботи кінотеатрів, оскільки вони не є закладами з найвищим ризиком зараження,- щодо подібних закладів є підтвердження нового дослідження вчених Стенфордського університету. Автори листа просять дозволити працювати кінотеатрам за умов дотримання заходів безпеки.

 

 Ініціатори звернення  закликали голову КМДА та Кабінет міністрів терміново розглянути надані пропозиції та прийняти відповідні рішення.

 

Лист підписали ГО «Українська кіноакадемія», ГС «Асоціація кіноіндустрії України», Асоціація «Українська Кіно-Асоціація», ГС «Союз кінотеатрів України».

 

Нагадаємо, в Києві з 00.00 20 березня запроваджено суворі карантинні обмеження – зачинено заклади культури ( кінотеатри, театри, музеї, концертні зали), ТРЦ (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії),  заборонено проводити масові заходи (розважальні, спортивні, культурні, рекламні та ін).

 

Також заборонено проводити релігійні богослужіння (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м2 на 1 особу).