Українським громадянам заборонили володіти землею в Криму

11:44, 20.03.2021
Українським громадянам заборонили володіти землею в Криму

Обмеження, зокрема, введено в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку

В окупованому Криму набув чинності указ про заборону іноземним громадянам володіти землею. Станом на квітень 2020 року, понад 11 тисяч ділянок, які підпадають під його дію, належали іноземцям, більшість з них громадяни України.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє РБК.



З 20 березня іноземним громадянам, особам без громадянства та іноземним юридичним особам заборонено володіти землею в більшості районів Криму.

 

Обмеження, зокрема, введено в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку. Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

 

Тоді ж президент Володимир Путін підписав указ, згідно з яким більшість районів Криму були включені до переліку прикордонних територій, де іноземці не можуть володіти землею.
Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

 

Зазначимо, на цей рік заплановано перший міжнародний саміт Кримської платформи. Як заявили в Міністерстві закордонних справ, ця платформа буде зосереджена на п'яти напрямках роботи.

 

Як повідомляла "УМ", лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляє, що є вагомі підстави очікувати, що президент США Джо Байден візьме участь в міжнародному саміті «Кримська платформа», проведення якого заплановане у Києві 23 серпня.