Мобільний COVID-госпіталь з Івано-Франківської області можуть перевезти до Києва

12:42, 19.03.2021
Мобільний COVID-госпіталь з Івано-Франківської області можуть перевезти до Києва

Від учора в Києві зареєстрували 1 210 випадків заражень – найбільше в Україні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що мобільний COVID-госпіталь з Івано-Франківської області можуть перевезти до Києва. На Прикарпатті спостерігається стабілізація ситуації.

 

Як інформує УМ, про це він сказав у ході години запитань до уряду у Верховній раді.



"Мобільний госпіталь ДСНС зараз розгорнутий в Івано-Франківській області. Те, що стосується області, там вже майже протягом тижня ми фіксуємо стабілізацію ситуації. І впевнений, що найближчим часом ми в змозі будемо його перевезти в інше місце, у тому числі у Київ, якщо це знадобиться", - сказав глава МОЗ.

 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оновило показники регіонів по коронавірусу. Київ опинився у "червоній" зоні карантину.

 

Третю добу поспіль кількість лише офіційно виявлених випадків зараження коронавірусом у Києві перевищує тисячу. При цьому хворих стає все більше, а потрапити до лікарні майже неможливо.

 

За даними РНБО, від учора в Києві зареєстрували 1 210 випадків заражень – найбільше в Україні.

 

З 20 березня в столиці вводять жорсткі карантинні обмеження, триватиме локдаун 3 тижні, до 9 квітня включно.

 

Вчора мер Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці з 20 березня до 9 квітня підсилюють карантинні обмеження. 

 

Так, секретар Київради Володимир Бондаренко зазначив, що через півроку не виконано обіцянку про задіювання у столиці лікарень Національної академії медичних наук, відомчої лікарні "Укрзалізниці" і національних лікарень.

 

"При таких темпах госпіталізації, через кілька днів в Києві може не вистачати ліжкомісць для хворих", - підкреслював він.