Локдаун у Києві: Ткаченко зажадав від Кличка сплатити компенсації культурному сектору

16:28, 18.03.2021
Локдаун у Києві: Ткаченко зажадав від Кличка сплатити компенсації культурному сектору

Ткаченко вважає, що культура і креативний бізнес понесли найбільші економічні збитки через пандемію.

Міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко зажадав від мера Києва Віталія Кличка заплатити за локдаун, який вводять в столиці з 20 березня.

 

Як інформує УМ, про це Ткаченко написав на своїй сторінці в Facebook, зазначивши, що ситуація з коронавірусів в столиці напружена.

 

За його словами, культура і креативний бізнес понесли найбільші економічні збитки через пандемію.

 

"Хоча помаранчева зона зберігається, але локдаун для культури і креативних індустрій з 20 березня - однозначно, спірне рішення. Нагадаю, саме культура і креативний бізнес сумлінно дотримувалися і дотримуються вимог санітарних епідемічних обмежень і понесли найбільші економічні збитки через пандемію COVID-19 ", - написав Ткаченко.

 

Він заявив, що Міністерство культури готове поділитися досвідом з Київською міською державною адміністрацією в питанні запровадження механізму компенсацій.

 

"Від МКІП ми готові поділитися досвідом з КМДА і підказати, як впровадити механізм компенсацій. Пане мер, чому в цих умовах залишається працювати громадський транспорт - не може бути просто риторичним питанням, погодьтеся. Покажіть свою небайдужість до культурно-креативної сфери. З боку міністерства, ми готові допомогти ", - заявив міністр.

 

Додамо, у Києві знизилася кількість нових випадків COVID-19, проте зросла смертність.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 20 березня по 9 квітня в столиці вводяться жорсткі обмеження через ситуацію з COVID. Зокрема, у Києві буде заборонена робота кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів, ТРЦ, кафе і ресторани зможу працювати виключно на "винос". При цьому громадський транспорт столиці працюватиме в звичайному режимі.

 

Раніше Шмигаль заявив, що місцева влада може сама приймати рішення про посилення карантину. Він закликав не зволікати з посиленням обмежень