Офіс президента причетний до публікації «плівок Порошенка—Байдена» - Дубінський

13:59, 18.03.2021
Офіс президента причетний до публікації «плівок Порошенка—Байдена» - Дубінський

Дубінський заявив, що офіс Зеленського причетний до витоку розмови Порошенка і Байдена

Керівництво фракції "Слуга народу" брало активну участь у розслідуванні справи про так звані "плівки Деркача"

 

Як інормує УМ, про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці народний депутат Олександр Дубінський, якого раніше виключили з фракції і партії «Слуга народу», інформує Цензор.НЕТ.

 

«Саме Офіс президента Зеленського вимагав від мене участі у створенні ТСК у ВР з теми «плівок Деркача». Саме О П вимагав від мене участі в тій пресконференції, де Деркач опублікував ті плівки. Нагадую, що я тоді від участі в цій афері відмовився і тоді створювати ТСК довелося особисто главі фракції «Слуги народу» у В Р Давиду Арахамії. Арахамія недавно щось видав з приводу нірки, і що хтось там кудись напісяв, так ось Арахамія і є тим самим щуром, обпісяним по саме нікуди в справі з розслідування розмови Порошенка-Байдена. Саме він підбирав людей у цю ТСК. Саме він проводив через регламентний комітет Ради цю постанову і збирався винести її в парламент", — зазначив Дубінський.

 

Крім цього, Дубінський стверджує, що ОП не просто погоджував відповідні дії, а й брав у них активну участь.

 

Також Дубінський заявив, що не має жодного відношення до публікації та тиражування "плівок Деркача" і обіцяє викрити 18 березня людей, які до цього причетні.

 

Нардеп, якого виключили із партії "Слуга народу", назвав Арахамію: "обісцяним щуром, який намагається замести свої сліди у справі Порошенка-Байдена".  

 

 

Як повідомляла УМ, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

 

Джо Байден начебто тиснув на п’ятого Президента України Петра Порошенка з вимогою звільнити Шокіна з посади Генпрокурора. Як свідчать документи, у ході досудового розслідування встановлено, що Шокін звільнився за власним бажанням, і жодного впливу на нього не здійснювалось.
 

Згідно зі словами ексгенпрокурора, якби йому дозволили залишатися на роботі, він би поставив під сумнів кваліфікацію Гантера Байдена, який був членом ради директорів компанії.

 

У травні 2020 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генпрокурора почати розслідування у справі щодо можливого втручання Джо Байдена у діяльність Втручання Байдена в роботу Шокіна: суд зобов'язав Офіс генпрокурора відкрити справу Віктора Шокіна.

 

Петро Порошенко закликав президента Зеленського нарешті відреагувати конкретними діями на публічну інформацію американських партнерів щодо агента Кремля Деркача та корупціонера Коломойського.