На Буковині медики відмовляються вакцинуватися через релігійні переконання

15:29, 11.03.2021
На Буковині медики відмовляються вакцинуватися через релігійні переконання

На Герцаївщині медики відмовляються щепитися здебільшого з релігійних переконань,

На Буковині не всі лікарі хочуть вакцинуватися від коронавірусу. Оскільки ця справа добровільна, їх не можуть змусити це робити.

 

Як інформує УМ, про це передає  ІА АСС з посиланням на директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації Олег Чорний.

 

«Серед причин відмов, здебільшого – це страх та релігійні переконання. Проте вакцинація є добровільною справою, і ми не маємо права змусити людину це зробити. Попри це ми спостерігаємо позитивну динаміку. Тобто у тих закладах охорони здоров’я, де ми вже щепили 20-30 осіб, через два-три дні з’являється така сама кількість охочих вакцинуватися. Станом на вчора ми вакцинували 534 медики. Сьогодні вакцинується поліклініка МВС, а також лікарі на Глибоччині та Герцаївщині», - сказав Олег Чорний.

 

На Герцаївщині медики відмовляються щепитися здебільшого з релігійних переконань, розповів директор Герцаївської міської лікарні Едуард Калуцький.

 

«Поки що тільки 5 людей виявили бажання вакцинуватися. На моє питання: «Чому не хочуть це робити?», відповідають «Що бояться або віра не дозволяє», - сказав Калуцький.

 

Тобто у кожної людини якісь свої мотиви. А оскільки це абсолютно добровільно, то не може бути ніякого примусу», - зазначив директор лікарні.

 

Загалом у закладі 80 медпрацівників, які працюють з «ковідними» хворими. І як зазначає директор лікарні, якщо кількість охочих вакцинуватися не збільшиться, щоб не викликати цілу бригаду, то цих п’ятьох медиків відвезуть у Глибоку, де щеплення робитимуть сьогодні.

 

Як повідомляла УМ, православна церква України заявила, що не проти щеплень, адже воно не суперечить Божим Заповідям.