Судно з українськими моряками затонуло біля Румунії

11:51, 11.03.2021
Судно з українськими моряками затонуло біля Румунії

Були врятовані 10 членів екіпажу, 2 – загинули

Біля берегів Румунії у Чорному морі затонуло судно "Волго Балт 179" з 13 українськими моряками. За попередньою інформацією, загинули 2 людей.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє GSP Falcon.

 

Корабель під прапором Коморських островів вийшов з російського порту Ростов-на-Дону і прямував до румунського порту Констанца.

 

О 04:40 ранку GSP Falcon отримав екстрене повідомлення зі судна "Волго Балт 179".

 

Одразу почалася рятувальна операція. На сайті компанії зазначено, що екіпаж корабля складається з 13 людей, з них 12 чоловіків і одна жінка, всі вони громадяни України.

 

"Були врятовані 10 членів екіпажу, 2 – загинули",- йдеться у повідомленні.

 

Врятованих моряків доставлять до пасажирського причалу порту в місті Констанца. Наразі рятувальники шукають ще одну людину.

 

Загальна вантажопідйомність судна становила 3500 тонн, а довжина - 114 метрів, повідомляє vesselfinder.com. Volgo Balt 179 був побудований в 1973 році.

 

Перша інформація, яку порталу News.ro надали представники румунського Агентства з порятунку людського життя в морі (ARSVOM), вказувала на те, що корабель є російським. Представники ARSVOM заявили, що корабель затонув у Чорному морі, приблизно за 70 морських миль від порту Констанца. На місце події також було відправлено корабель "Артеміда", що належить ARSVOM.

 

За даними ARSVOM, у цьому районі море бурхливе, хвилі становлять чотири метри.