Євробачення: Білорусь без відбору вирішила відправити гурт, що критикує протести

10:40, 10.03.2021
Євробачення: Білорусь без відбору вирішила відправити гурт, що критикує протести

Музиканти підтримують чинну владу в Білорусі і не приховують свою громадянську позицію

9 березня Бєлтелерадіокомпанія оголосила про те, що Білорусь на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” 2021 року представить гурт “Галаси ЗМєста” з піснею “Я навчу тебе”. Сама група раніше неодноразово виступала з критикою протестів в країні, після публікації пісні на ресурсах конкурсу — вона встановила рекорд за кількістю дизлайків.

 

“Галаси ЗМєста” — це молодий проект кавеенщиків з Барановичів. Фронтмен гурту Дмитро Бутаков за освітою військовий перекладач. У студентські роки він виступав за команду КВН “Ескадрон гусар”, потім повернувся додому, в Барановичі. Тут продовжив розвивати кавеенівський рух, створив команду “КЛюЖ” (Клуб любителів життя), з якої виступав в Білорусі і за межами країни. Новий проект Дмитра “Галаси ЗМєста” з’явився восени 2020 роки як відповідь на серпневі події.

 

5 грудня 2020 року група дала концерт в Купалівському театрі. Як пише білоруське видання TUT.BY: “ансамбль виконує уїдливі пісні про протести, дворові чати, про Павла Латушко, Світлану Тіхановську, Марію Колеснікову і політичної ситуації в Білорусі. Це очікувано викликало реакцію в Мережі”.

 

Музиканти підтримують чинну владу в Білорусі і не приховують свою громадянську позицію. “Вирішили показати своє ставлення до технологій кольорових революцій. Коли під соусом „політичної боротьби“ намагаються зруйнувати країну, яку ми любимо, і в якій живемо, ми не можемо залишатися байдужими”, — йдеться в YouTube-каналі групи, на який підписані 16 тисяч користувачів.

 

 

З моменту публікації відео на офіційному каналі конкурсу: його переглянули майже 200 тисяч разів — у відео 1,6 тисяча лайків і вже понад 15 тисяч дизлайків станом на 9 годину ранку по Києву.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Євробачення-2021: Go_A летить у Нідерланди