Зеленський привітав жінок з 8 березня

14:11, 08.03.2021
Зеленський привітав жінок з 8 березня

(Фото з ФБ-сторінки Володимира Зеленського)

Президент Володимир Зеленський привітав українок зі святом 8 Березня.

 

Як повідомляє Україна молода, привітання глави держави оприлюднено у соцмереажх у понеділок.

 

"Сьогодні особливий день і особливе свято. Це свято перемоги жінок над нерівністю та несправедливістю. Перемоги над дикими часами, коли права жінок були обмежені. Перемоги над хибним стереотипом, що жінки – це «слабка стать». Це точно не так. Прекрасна, розумна, мудра, талановита, цілеспрямована, але точно не слабка", - наголосив Зеленський.

 

Президент зауважив, що сьогодні жінки та дівчата захищають Україну на фронті, протидіють COVID-19, керують літаками та потягами, служать у поліції, навчають дітей, роблять наукові відкриття, підкорюють гірські вершини. Вони є однаково успішними в парламенті та на найвідоміших сценах світу, в уряді та на найбільших спортивних аренах планети.

 

"Ну а ми притримуємо вам двері, подаємо руку або поступаємося місцем не тому, що ви слабкі. А тому, що таким чином ми стаємо трішечки кращими", - зазначив Зеленський.

 

І побажав, аби всі 365 днів у році очі жінок були сповнені щастям, коханням і весною.

 

"Мрійте, створюйте, надихайте і надихайтесь, досягайте мети, змінюйте світ і залишайтеся при цьому такими ж прекрасними", - зазначив глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», кількість жінок, які служать у ЗСУ, збільшилася майже вдвічі за сім останніх років: з 2014-го по 2021 роки.

 

Жінки-підприємці складають майже половину від усіх підприємців і Україні: 46,6%.