Росія і Білорусь проведуть спільні навчання на полігоні «Поливно»

13:18, 07.03.2021
Росія і Білорусь проведуть спільні навчання на полігоні «Поливно»

Російські "зелені чоловічки" регулярно навчатимуться спільно з білоруськими вояками.

Росія і Білорусь домовились про проведення спільних навчань, які відбудуться  на полігоні «Поливно» в Улянівській області РФ з 9 до 20 березня.

 

Як повідомляє УМ, про це інформує пресслужба Міністерства оборони РФ.

 

Навчання будуть присвячені «миротворчій тематиці».

 

Всього у них візьмуть участь понад 400 військовослужбовців і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Збройних сил РФ, від білоруської сторони — понад 80 військовослужбовців Сил спеціальних операцій.

 

Крім того, до навчань будуть залучені 2 ударні вертольоти Мі-24 й 6 транспортно-бойових вертольотів Мі-8АМТШ.

 

Паралельно, з 15 до 27 березня, на полігоні «Осиповичський» у Мінській області (Білорусь) відбудуться спільні білорусько-російські тактичні навчання.

 

«Після проведення бойового злагодження, яке відбудеться протягом тижня після прибуття підрозділу ВДВ Росії до Мінської області, підрозділи російських і білоруських десантників відпрацюють спільні спеціальні дії посиленого парашутно-десантного батальйону в обороні й наступі вдень і вночі», — йдеться в повідомленні.

 

Від Росії у навчаннях візьмуть участь близько 90 військовослужбовців Чорноморського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського зʼєднанняВДВ, відБілорусі— понад 400 військових і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки.

 

Також Москва і Мінськ домовилися про створення трьох навчально-бойових центрів для спільної підготовки військовослужбовців. Ці центри планують розмістити в Нижньогородській і Калінінградській областях Росії та в Гродненській області Білорусі.

 

Раніше Білорусь і Росія домовилися провести стратегічні військові навчання «Захід-2021», які хочуть провести у вересні.