У Нацгвардії проходять службу понад 5,5 тисяч жінок

11:55, 07.03.2021
У Нацгвардії проходять службу понад 5,5 тисяч жінок

З 2014 року жінки з НГУ регулярно залучалися до участі в АТО та продовжують виконувати завдання у складі ООС. (Фото Нацгвардії МВС)

Понад 5,5 тисяч жінок служать і працюють в лавах Національної гвардії МВС. З них понад 360 обіймають керівні та командні посади.

 

Як повідомляє Україна молода, такі дані навів командувач Нацгвардії, генерал-полковник Микола Балан з нагоди урочистостей напередодні Міжнародного жіночого дня 8 березня.

 

«Чи можливо було уявити ще 10-20 років тому, щоб жінка могла бути командиром, мати свій взвод чи роту, обіймати керівну посаду. Сьогодні головне не якої людина статі, а справа, яку вона робить, її професіоналізм та компетентність», – зазначив пан Балан,звертаючись до особового складу.

 

Генерал-полковник також відмітив внесок військовослужбовців-жінок у захист територіальної цілісності та суверенітету України. З 2014 року вони регулярно залучалися до участі в антитерористичній операції та продовжують виконувати завдання у складі операції Об’єднаних сил.

 

Наразі, статус учасника бойових дій отримали майже 1200 жінок.

 

 

Під час урочистостей командувач НГУ також вручив гвардійкам відомчі відзнаки Національної гвардії та Міністерства внутрішніх справ України.

 

На завершення, генерал-полковник Балан побажав жінкам міцного здоров’я, професійних успіхів, сімейного затишку, добробуту та миру.