На Донбасі зафіксовано 10 ворожих обстрілів: ЗСУ відповідали вогнем

10:34, 07.03.2021
На Донбасі зафіксовано 10 ворожих обстрілів: ЗСУ відповідали вогнем

На передовій неспокійно.

Десять порушень режиму припинення вогню російськими окупантами зафіксовано в районі проведення операції Об’єднаних силна Донбасі протягом минулої доби, 6 березня.

 

Як повідомляє УМ, про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООСв неділю.

 

Зазначається,щовсі порушення тиші окупанти здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

 

"Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, та населеного пункту Опитне збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також зі стрілецької зброї. Неподалік населених пунктів Піски, Мар’їнка та Павлопіль окупанти застосували проти наших воїнів гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети", - повідомляють у штабі ООС.

 

На обстріли противника Збройні Сили України відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських воїнів немає.

 

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

 

"Від початку поточної доби, 7 березня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами", - додали у штабі.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні під Мар'їнкою ворожий снайпер поранив захисника України: він у важкому стані. 

 

Читайте також: Загиблі герої лютого 2021-го. 

 

На цьому тижні також стало відомо, що військові ЗСУ біля Горлівки непомітно підкрались до бліндажа ворога та повісили на нього український прапор.