В Кремлі різко відреагували на санкції США та ЄС

12:37, 03.03.2021
В Кремлі різко відреагували на санкції США та ЄС

В Кремлі санкції вважають абсолютно неприйнятними.

Нові санкції США і Євросоюзу проти Росії назвали втручанням у внутрішні справи РФ. У Кремлі такі обмеження вважають неприйнятними.

 

Як інформує УМ, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС.



Пєсков зазначив, що Росія не збирається переривати контакти з ЄС і США по лінії правоохоронних відомств на тлі нових санкцій. Однак, ними незадоволені.

 

"Будь-які подібні обмеження ми вважаємо абсолютно неприйнятними. Бо вони істотно шкодять відносинам, які і без того перебуває в жалюгідному стані", - заявив він.

 

Профільні відомства представлять керівництву РФ проект відповідних санкцій на нові рестрикції на адресу Москви, додав Пєсков.

 

Нагадаємо, США оголосили про введення санкцій проти Росії через ситуацію з Навальним. У санкційний список потрапили російські чиновники і компанії.

 

Крім того, санкції проти Росії через Навального ввели в Європейському союзі.

 

Раніше МЗС Російської Федерації у відповідь на санкції закликав США "не грати з вогнем". Введення санкцій з боку США речниця російського міністерства Марія Захарова назвала "торжеством абсурду". Захарова заявила, що Москва вважає введення санкцій втручанням у внутрішні справи Росії.

 

"Все це - лише привід для продовження неприкритого втручання в наші внутрішні справи. Миритися з цим не мають наміру. Реагувати будемо, виходячи з принципу взаємності, не обов'язково симетрично", - сказала вона.

 

Захарова наголосила, що Вашингтону не вдасться "нав'язати будь-що" шляхом санкційного чи іншого тиску.

 

"Розрахунки нав'язати щось Росії шляхом санкцій чи іншого пресингу провалювалися в минулому, проваляться і тепер. Якщо США не готові до рівноправного діалогу на розумних засадах, це їх вибір. Закликаємо колег не гратися з вогнем", - додала речниця МЗС РФ.