Пентагон виділить Україні гроші після низки змін

09:13, 03.03.2021
Пентагон виділить Україні гроші після низки змін

Віддати одразу усю суму в Пентагоні не планують.

Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму 125 мільйонів доларів. Однак це лише частина обіцяного – решту нададуть лише після певних зобов'язань з боку України.

 

Як інформує УМ, про це повіломляє  "Голос Америки".

 

У Пентагоні пояснили, що на 2021 рік Конгрес виділив 275 мільйонів доларів військової допомоги для України. Однак віддати одразу усю суму там не планують.

 

Решту – 150 мільйонів доларів – США будуть готові надати після того, як Київ продемонструє рішучі зміни в оборонному секторі. Якщо Державний департамент підтвердить, що Україна здійснила прогрес у цій сфері – грошима таки поділяться.


Через ув'язнення опозиціонера Олексія Навального Євросоюз наклав нові санкції щодо Росії. Ще однією причиною такого рішення було насилля проти мирних протестувальників. Тепер деяким росіянам заборонено в'їжджати до ЄС, а їхні активи будуть замороженими.


Президент Європейської Ради Шарль Мішель прибув з 2-денним візитом в Україну. Він запевнив, що Росія – частина конфлікту в Україні, а не посередник. Також додав, що українці заслуговують таку судову систему, яка поважає та реалізує верховенство права. Вона повинна бути відповідальною та незалежною від корисливих інтересів.

 

Як повідомляла УМ, Палата представників Конгресу США у вівторок, 8 грудня, більшістю голосів підтримала проект американського військового бюджету на 2021 фінансовий рік, в рамках якого погоджено надання Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги