Посольство України у Британії потролило Росію за знімок з «російським» Кримом

14:38, 02.03.2021
Посольство України у Британії потролило Росію за знімок з «російським» Кримом

"Крим – це Україна", - йдеться у твіті українського посольства.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на публікацію в акаунті посольства Росії у Британії в Твіттері із зображенням Фортеці Єні-Кале в окупованому Криму, в якій вона вказується як «російська».

 

Як інформує УМ, відповідний коментар українське дипвідомство залишило у Твіттері.

 

«Як щодо того, щоб публікувати фотографії з вашої території? Ми чули, що вона найбільша у світі. Чи ви перевезли всіх ваших гарних фотографів до окупованого Криму? Крим – це Україна», - йдеться у твіті українського посольства.

 

Раніше у січні посольство Росії в Британії публікувало твіт, в якому гора Ай-Петрі в окупованому Криму позначена як «російська». Тоді посольство України також відреагувало на дану публікацію: «Це фото Ай-Петрі, Крим, Україна, – чудове. Але підпис знову неправильний, посольство Росії. Чудовому Криму сьогодні не дають спокою не тільки уявні монстри, але це не назавжди».

 

26 лютого Україна відзначила День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 

У цей день у 2014 році Сімферополі відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг під будинком кримського парламенту проти намірів відірвати Крим від України. Відтоді для України 26 лютого стало символом опору окупації, яка триває вже сім років.

 

До слова, аби Росія не забувала, що Крим – це український півострів, навпроти посольства держави-окупанта у Києві Крим – це Україна: СБУ розмістила навпроти посольства Росії промовистий білборд СБУ розмістила білборд з відповідним написом.

 

Водночас у Харкові біля російського консульства розмістили інший промовистий банер. Там також зображений окупований Росією Крим – з написом "Крадене".

 

Такий тролінг у бік росіян – вже давня добра традиція для українського посольства у Великій Британії. У 2018 році дипломати дотепно відповіли кремлівському пропагандисту Грему Філіпсу.

 

Тоді він подав запит до посольства, аби провести інтерв'ю з послом Наталією Галібаренко. Натомість йому запропонували зробити це у Києві, в приміщенні СБУ.