У «ковідній» лікарні Чернівців сталася пожежа: один загиблий

17:05, 27.02.2021
У «ковідній» лікарні Чернівців сталася пожежа: один загиблий

Рятувальники евакуювали з лікарні №1 у Чернівцях 20 осіб.

Місцева влада спростувала версію про вибух у так званій «ковідній» лікарні №1 міста Чернівців у суботу. Йдеться про загоряння в палаті з хворими, яке призвело до пожежі, в якій загинув один пацієнт і постраждав інший.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявила заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

 

За її словами, ніякого вибуху кисневого балона (як про це одразу повідомили місцеві інформресурси) в лікарні не було. За даними рятувальників, сталося загоряння на місці хворого, можливо через розлитий спирт.

 

Мер міста Чернівці Роман Кличук, додав, що попередня  версія з кип'ятильником теж відкинута. За його словами, пожежа виникла, "коли всі в палаті відпочивали".

 

"Через що це відбулося, невідомо. Або він курив, або вилив на себе спирт і загорівся... Швидше за все, друга версія", - сказав пан Кличук.

 

Наразі рятувальники евакуювали з лікарні 20 осіб, а вогонь, що спалахнув, загасили за п'ять хвилин. До гасіння пожежі залучалося 20 осіб і п'ять одиниць техніки. Обставини інциденту уточнюються.

 

Постраждалий пацієнт перебуває в реанімації. Загалом у палаті на другому поверсі, де виникла пожежа, перебували чотири пацієнти. Один з них загинув, другий був травмований, а ще двоє не постраждали. Наразі із ними працюють спеціалісти, щоб дізнатися причини події.

 

Пізніше у міськраді Чернівців повідомили, що причиною смерті пацієнта стали не опіки, а загальний стан здоров'я - хворий на коронавірус чоловік був у важкому стані і, скоріш за все, задихнувся.

 

Начальник управління забезпечення медичного обслуговування в сфері охорони здоров’я міськради Наталя Калмикова сказала:

 

“Чоловік помер не від опіків. Його ліжко не постраждало під час пожежі. Найбільше постраждав саме той чоловік, який зараз у реанімації, а загиблий ще до пожежі був у дуже важкому стані, з дуже поганою сатурацією, тому, скоріш за все, він задихнувся”.

 

Загиблому було 76 років. Інший постраждалий – 77-річний чоловік. Зараз він при свідомості, знаходиться в реанімаційному відділенні з 70% опіків тіла.