#СтерненкуВолю: на Банковій вимагали звільнити політв’язнів, фото

12:24, 27.02.2021
#СтерненкуВолю: на Банковій вимагали звільнити політв’язнів, фото

Активісти Руху Опору Капітуляції заявили головну вимогу: свобода політичним в’язням Сергію Стерненку, Андрію Антоненку (Ріфмайстру) та іншим.

Півтори тисячі людей зібралося чергову акцію «Справедливість Стерненку – справедливість усім!», яка розпочалася під Офісом президента у Києві на вулиці Банковій у суботу о 12.00.

 

Втім, люди продовжують прибувати.  Цього разу силовики не перешкоджають проходу людей під Офіс президента, як це було у вівторок 23 лютого і призвело до сутичок активістів з поліцією.

 

Про це повідомляє Україна молода в суботу.

 

Водночас, під стінами комітету Верховної ради учасники акції облаштували пункт домедичної допомоги, де пригощають учасників чаєм і кавою.

 

 

На місці події перебувають представники Нацгвардії та пожежники. Поліція Києва посилено охороняє центр столиці - Хрещатик, Майдан Незалежності, вулиці Інститутську та Банкову.

 

Також на мітинг прийшли окремі нардепи та представники громадських організацій.

 

 

Активісти Руху Опору Капітуляції, що є одним з організаторів акції, заявляють, що їхня головна вимога: свобода політичним в’язням Сергію Стерненку, Андрію Антоненку (Ріфмайстру) та іншим.

 

«Наше наступне завдання – очищення влади від впливу російської агентури. Єрмак, Татаров, Венедіктова, Демченко мають негайно піти на смітник політичних відходів. Рух Опору Капітуляції виступає за повне перезавантаження влади, а не за бунт. Революція – це системні зміни. Разом з вами протягом двох років ми відбили спроби капітуляції, - наголосили у РОК.

 

- Це наше найближче завдання, яке стане можливим тільки тоді, коли ми очистимо владу і  правоохоронні органи від антимайданівців та представників п'ятої колони Москви. Також ми повинні домогтися повного перезапуску судової гілки влади, яка стала головним інструментом реваншу».

 

 

Як повідомляла «УМ», 23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку.

 

Після цього в багатьох містах України відбулися масові багатотисячні акції протесту, а у Києві на Банковій сталися навіть затяті сутички з полцією.