РНБО може розглягнути на засіданні санкції проти Фірташа

13:57, 26.02.2021
РНБО може розглягнути на засіданні санкції проти Фірташа

Рада національної безпеки й оборони 26 лютого проведе закрите засідання

Рада національної безпеки й оборони 26 лютого проведе закрите засідання. На ньому розглянуть державну стратегію деокупації Криму, санкції та ще декілька питань.

 

Як інформує УМ, про це поідомляє пресслужба РНБО

 

На засіданні у закритому режимі розглянуть проєкт "Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь".

 

Члени РНБО 26 лютого також обговорять питання щодо невідкладних заходів щодо протидії загрозам національної безпеки у сфері громадянства; стану розслідування справ про державну зраду, дезертирство та терористичну діяльність, порушення присяги; застосування санкцій.

 

Нагадаємо, про засідання РНБО стало відомо ввечері 25 лютого. Офіс Президента повідомив, що Володимир Зеленський скликає його 26 лютого о 17:30.

 

Журналіст Денис Бігус у фейсбуці повідомив, що під час засідання РНБО, ймовірно, можуть запровадити санкції проти олігарха Дмитра Фірташа.

 

Фірташ - власник скандально відомого "Надра Банку" та головою Ради директорів Group DF. Газований магнат вже кілька років живе у Відні. У 2019 році він обійняв 8 місце серед сотні найбагатших українців. Структури Фірташа скупили левову частку вітчизняних облгазів і стали монополістом на газовому ринку.

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого РНБО ввела санкції проти Тараса Козака Зеленський на 5 років ввів санкції проти Тараса Козака – соратника Медведчука та проросійських телеканалів ZIK, NewsOne та "112 Україна". У той же день ЗМІ заблокували. Сам Козак казав, що проти них, мовляв, порушили свободу слова.

 

10 лютого стало відомо, що колишні співробітники медіахолдингу, що належить депутату Тарасу Козаку та припинив мовлення через санкції,планують створити нове медіа, власниками якого стануть вони самі.