Пасажирські перевезення у червоній зоні: Кабмін посилив обмеження

15:19, 24.02.2021
Пасажирські перевезення у червоній зоні: Кабмін посилив обмеження

Нові правила набудуть чинності 3 березня.

Кабінет міністрів України ввів додаткові обмеження щодо пасажирських перевезень у регіонах, які потрапили в червону карантинну зону.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду у середу, 24 лютого.

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що нові правила набудуть чинності через тиждень, 3 березня.

 

Зокрема, пропонують заборонити регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом та метро (не стосується транзитних перевезень).  Перевезення легковими авто, якщо кількість пасажирів, включно з водієм, становить більше ніж 5 людей (окрім дітей до 14 років). Цей пункт стосується обмежень роботи маршрутних таксі.

 

17 лютого уряд вкотре продовжив загальнонаціональний карантин через коронавірус. Обмеження діятимуть до 30 квітня 2021 року.

 

Крім цього, Україну знову ділитимуть на кольорові карантинні зони. Спочатку більшість регіонів країни перебуватиме у жовтій зоні.
Через погіршення ситуації з COVID-19 червону зону ввели на Прикарпатті. Там розгортають мобільний госпіталь з 120 ліжкомісцями.

 

Як повідомляла УМ, всі заклади освіти у Івано-Франківську закриваються через встановлення в області червоної зони у зв'язку з коронавірусом.