У Криму заплановані навчання окупаційних ВДВ

17:07, 21.02.2021
У Криму заплановані навчання окупаційних ВДВ

Російські окупанти навчатимуться на полігоні "Опук".

Міністерство оборони Росії планує провести навчання повітряно-десантних військ на полігоні «Опук» в окупованому Криму в березні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує міністерство оборони Росії в неділю.

 

«У середині березня на полігоні «Опук» в Криму, під керівництвом командира Новоросійського гвардійського десантно-штурмового гірського з’єднання гвардії генерал-майора Андрія Суховецького відбудеться командно-штабне навчання з гвардійським десантно-штурмовим Кавказьким козачим полком зі Ставрополя і гвардійським артилерійським полком з Анапи», – йдеться в повідомленні оборонного відомства держави-агресора. .

 

Зазначається, що під час навчань десантники будуть відпрацьовувати десантування особового складу і техніки на незнайомий майданчик. Крім того, вони мають захопити об’єкти умовного противника і утримувати їх до прибуття основних сил з’єднання.

 

«Також десантно-штурмові підрозділи ВДВ відпрацюють висадку на необладнане морське узбережжя з великих десантних кораблів Чорноморського флоту Росії і оборону морського узбережжя від висадки морського десанту умовного противника», – додали у російському Міноборони.

 

Наразі немає реакції відповідних відомств України на цю інформацію.

 

Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові і в акваторії Чорного моря, а також завозить військову техніку, зокрема, системи протиповітряної оборони.

 

Росія заперечує анексію півострова та називає це «відновленням історичної справедливості».

 

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Окупація триває рівно сім років.