Степанов радіє відвантаженню першої партії вакцин з Індії для України

16:21, 21.02.2021
Степанов радіє відвантаженню першої партії вакцин з Індії для України

Відвантаженням першої партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спостерігав за відвантаженням першої партії -  500 тисяч доз вакцини AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне в неділю.

 

Ця партія препаратів вже в дорозі до України.

 

Як повідомляє Україна молода, пан Степанов навіть оприлюднив відео процесу відвантаження у Facebook.

 

«500 тисяч доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ. Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України», - написав міністр у індійському відрядженні.

 

Максим Степанов запевняє, що в під час транспортування будуть дотримані всі температурні вимоги, які необхідні для збереження якості вакцини.

 

В коментарях до посту урядовця окремі користувачі пропонують Степанов і можновладцям загалом перевірити якість цієї вакцини на собі та на своїх рідних. Мовляв, пересічні українці не довіряють вакцинам сумнівної якості.

 

 

Зауважимо, що вакцина Oxford/AstraZeneca - це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Її вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

 

В Україні вакцинація проти коронавірусу досі не стартувала.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр охорони здоров’я Максим Степанов відправився в Індію домовлятися про постачання вакцин і проконтролювати відправку першої партії.

 

Україна стане однією з перших країн у світі, які отримали індійську вакцину Covishield в лютому.