У Краматорську шахрайка заробила на фальшивих ПЛР-тестах 150 тисяч грн

11:53, 20.02.2021
У Краматорську шахрайка заробила на фальшивих ПЛР-тестах 150 тисяч грн

Шаблони для бланків та печатки жителька Краматорська знайшла в інтернеті. QR-код генерувала на сайті самостійно.

Таку собі підпільну «лабораторію» для ПЛР-тестування на Covid-19 організувала в себе на квартирі 42-річна жінка у Краматорську.

 

Довідка про відсутність захворювання в такому «медичному» закладі коштувала 800 гривень.

 

Як повідомляє УМ, про це інформує Нацполіція.

 

«Під час перевірки оперативної інформації поліцейські встановили, що з осені 2020 року в одній із квартир багатоповерхівки надають послуги з тестування на коронавірусне захворювання, де вказують неправдиву інформацію щодо результатів тестування за певну плату», - йдеться у повідомленні поліції.

 

Зокрема, шаблони для бланків та печатки жителька Краматорська знайшла в інтернеті. QR-код генерувала на сайті самостійно.

 

Оголошення про тестування нібито від однієї з офіційно зареєстрованих в Україні медичних компаній жінка теж розмістила в інтернеті. Замовників шукала й серед клієнтів туристичних агентств.

 

«Лабораторія» діяла під прикриттям, не мала жодних вивісок та інших позначень медичного закладу. За чотири місяці жінка встигла заробити понад 150 тис. грн.

 

Під час обшуку поліцейські вилучили в її квартирі порожні бланки, штампи, 20 печаток різних установ, чернетки із записами клієнтської бази, близько 30 готових довідок, чеки про оплату, ноутбуки, планшет та мобільний телефон.

 

Наразі правоохоронці встановлюють свідків та потерпілих від дій фігурантки. Їй загрожує штраф або позбавлення волі до трьох років. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.