Вбивство в Гідропарку: Туреччина екстрадувала фігуранта справи, поліція його затримала

14:41, 19.02.2021
Вбивство в Гідропарку: Туреччина екстрадувала фігуранта справи, поліція його затримала

19 лютого чоловіка екстрадували в Україну.

Українські правоохоронці в аеропорту затримали 31-річного українця, якого підозрюють у вбивстві київського бізнесмена ще у 2019 році. Сталося це одразу після екстрадиції чоловіка з території Туреччини.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє МВС України.

 

Україна раніше надіслала запит на екстрадицію у межах міжнародної правової допомоги.

 

Голова Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що завдяки співпраці із турецькими колегами 19 лютого чоловіка екстрадували в Україну.

 

"Поліцейські затримали його в аеропорту в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", -  повідомив Клименко.

 

Арсен Аваков висловив вдячність міністру внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейману Сойлу за сприяння.

 

"Це приклад міжнародної правової допомоги та плідного співробітництва України та Туреччини у боротьбі зі злочинністю", – наголосив міністр.

 

Вбивство в Гідропарку:Туреччина екстрадувала фігуранта справи

 

Незабаром слідчі вручать зловмиснику повідомлення про підозру у скоєнні вбивства. Крім того, готують клопотання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

 

Як повідомляла УМ, 23 грудня на столичному Гідропарку був застрелений чоловік. Ним виявився місцевий бізнесмен, який в момент вбивства перебував у власному авто. В автомобілі також була його знайома, яка не постраждала, хоча вбивця здійснив не менше 11 пострілів у бік своєї жертви. Після злочину поліція виявила автомобіль, на якому, ймовірно, поїхав зловмисник, спаленим під мостом Патона.

 

Потерпілий загинув на місці. Ним виявився житель Києва – підприємець Бахвалов.


Винуватець трагедії відразу ж покинув територію України та втік до Туреччини.