Степанов вилетів до Індії – хоче особисто привезти вакцину проти COVID-19

09:16, 19.02.2021
Степанов вилетів до Індії – хоче особисто привезти вакцину проти COVID-19

Глава МОЗ Степанов запевнив, що про купівлю 12 мільйонів доз вакцин Україна вже домовилася

Щоб безпосередньо поговорити з виробником вакцин проти коронавірусу та привезти першу партію особисто – з такою метою 18 лютого до Індії вилетів керівник МОЗ України Максим Степанов.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбук написав Максим Степанов.

 

Міністр охорони здоров'я вилетів з аеропорту "Бориспіль" до міста Пуне. Там заплановано зустріч із представниками компанії Serum Institute of India.

 

На своїй сторінці у фейсбуці Максим Степанов повідомив, що вилетів за маршрутом Київ – Дубай – Делі – Пуне. У кінцевому пункті планує бути "через 17 годин".

 

"Готуємося до перемовин із найбільшим виробником вакцин у світі – Serum Institute of India", - заявив міністр.

 

За його словами, пандемія залишатиметься глобальною проблемою ще щонайменше кілька наступних років. Тож "контрактувати додаткові обсяги (вакцин проти COVID-19 – ред) необхідно вже зараз".

 

Глава МОЗ Степанов запевнив, що про купівлю 12 мільйонів доз вакцин Україна вже домовилася. Але уряд хоче "досягти прямих домовленостей на поставку додаткових обсягів вакцин Oxford / AstraZeneca і NovaVax у 2021 – 2022 році безпосередньо з виробником".

 

"Відправку першої партії проконтролюю на місці. Важливість вантажу зобов’язує", - анонсував він.


Нагадаємо, в Україні планували почати вакцинацію проти COVID-19 вже цього тижня (після 15 лютого). Степанов уточнив, що 500 тисяч доз AstraZeneca індійського виробництва мають прибути в Україну до 21 лютого.

 

Дати постачання COVID-вакцини в Україну знову зсунули: Pfizer може надійти весною
 

Як повідомляла УМ, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев заявив, що якщо до кінця тижня в Україні не почнеться вакцинація, то очільника МОЗ Максима Степанова можуть відправити у відставку.