Венедіктова відреагувала на скандал з лікаркою-стоматологом у Рівному

19:52, 17.02.2021
Венедіктова відреагувала на скандал з лікаркою-стоматологом у Рівному

Ірина Венедіктова під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова вважає, що наразі в Україні потрібно посилювати кримінальну відповідальність за злочини щодо дітей.

 

Також Україна мала б вже  ратифікувати Стамбульську конвенцію.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Венедіктова заявила під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності у середу.

 

Зокрема, обранці спитали генпрокурорку про ганебний випадок з рівненським стоматологом, яка за попередніми даними слідства била маленьких дітей під час прийому.

 

«Що стосується дитячого насильства – це питання у мене так само номер один, зокрема, щодо ратифікації Стамбульської конвенції. Треба цим займатися, і, мабуть, дійсно треба приймати зміни в Кримінальний кодекс, і може, навіть, я прийду з цим. Нам треба посилювати кримінальну відповідальність за злочини проти дітей. І треба подумати про ратифікацію Стамбульської конвенції», - зазначила Ірина Венедіктова.

 

Як повідомляла «УМ», мер Рівного Олександр Третяк написав заяву в місцеву прокуратуру на стоматолога Інну Кравчук, яку батьки звинувачують у побитті та навіть удушенні юних пацієнтів.