У лікарні Івано-Франківська пацієнти лежать в коридорах

13:43, 16.02.2021
У лікарні Івано-Франківська пацієнти лежать в коридорах

У ЦМКЛ Франківська критична ситуація.

В Івано-Франківській Центральній міській клінічній лікарні, яка приймає пацієнтів з COVID-19,зайняті всі ліжкомісця. Хворі вимушені лежати у коридорах, їдальнях і кабінетах лікарів.

 

Як інформує УМ, під час оперативної наради в Івано-Франківську начальниця управління охорони здоров'я міської ради Марія Бойко повідомила, що у ЦМКЛ Франківська критична ситуація.

 

За добу до лікарні госпіталізували 95 пацієнтів, з них 79 мають пневмонію, в реанімаціях перебувають 16 хворих, на кисневій терапії – 89.

 

Нині медичний персонал розгортає додаткові ліжкомісця для пацієнтів з коронавірусом. Під потреби виділили 2 поверхи міського перинатального центру, де є окремий вхід, приміщення і фаховий персонал.

 

Бойко додала, що на території громади спостерігається різке зростання захворюваності на COVID-19. Лише у лютому інфекцію виявили у 1 389 людей. Тоді як за весь січень було зареєстровано 1 353 хворих.

 

У міській клінічній лікарні №1, яка приймає хворих на коронавірус, зайнято вже 80% ліжкомісць. Натомість у міській клінічній дитячій лікарні лікують 83 пацієнтів. 3 дитини перебувають у реанімації.

 

Через надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус в Івано-Франківській області туди вирушає головний санлікар Віктор Ляшко, повідомляє Офіс Президента.

 

У багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%.

 

"В Івано-Франківській області – один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%", -  зазначив прем'єр Денис Шмигаль.

 

При цьому в області 9 339 активних хворих, що більше, ніж у Києві.

 

За словами прем'єр-міністра, 16 лютого засідатиме місцева комісія з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. Серед виходів зі становища: розгортання додаткових ліжок в області. Щодо транспортування в інші області, які мають вільні ліжка для хворих – наразі через негоду це надто важко.

 

"Треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доправлення пацієнтів швидкими в інші області, де є вільні місця, надто ускладне", -  сказав Володимир Зеленський.


Від початку пандемії в регіоні зареєстрували 55 854 випадків зараження коронавірусом, 621 з яких – за минулу добу.

 

1 058 пацієнтів померли від ускладнень, спричинених хворобою. Натомість 45 457 пацієнтам вдалося подолати недугу.

 

Станом на 16 лютого в Івано-Франківській зареєстровано 9 339 активних хворих.